Höveji Csipke – Hövej

Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megyében, Kapuvár mellett található egy alig 330 fős kis település, Hövej. A kis falu olyan népművészeti kinccsel rendelkezik, amely egyedülálló a maga nemében: ez nem más mint a höveji csipke. A kis faluban élő, ügyes kezű asszonyok generációi 150 év alatt fejlesztették ki, anyáról leányra hagyományozva azt a hímzés technikát, amelynek eredményeként létrejött a ma ismert, rendkívül változatos forma és mintavilágot alkalmazó csipke.

DSCF6281 IMG_4966 IMG_6723


Andrea Castelly – Máriabesnyő

Pirográf képek felkeltették az érdeklődésemet, nagyon sokat néztem az interneten hogyan készítik és milyen szépek. Rám jellemző, hogy  szeretem a kihívásokat, ezért arra gondoltam meg kéne próbálnom képeket készíteni a pirográf technikával. Akkor és abban a pillanatban mikor elkezdtem a technikával foglalkozni tudtam szerelem lesz belőle, élveztem minden egyes előkészületét és mozzanatát egészen addig míg el nem készültek a képek. Egyre jobban csak hajtott előre, egy elkészült tárgynak a szépsége. Úgy gondolom nem sokan ismerik ezt a technikát, szerettem volna meg ismertetni az érdeklődőkkel és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezen a Fesztiválon a kézművesek között Én is bemutatkozhatok, valamint bemutatót tarthatok az érdeklődők részére.

Castelly_1Castelly_4Castelly_2


Pusztainé Gosztom Anita – “Anita Vászontáskái” megálmodója!

Két éve saját,egyedi tervezésű vászontáskák készítésével foglalkozom. Kreatívitásom színekben,mintákban és fazonokban jelenik meg! Szlogenem:
Anita Vászontáskái tele szívvel & szeretettel! www.facebook.com/nylonhelyettvaszon
VászonTatyó8VászonTatyó3_2VászonTatyó2_2

Dongóné Várady Mónika vagyok, a Handmade by Me ásványékszerek megálmodója

Valódi ásványokból készítek ékszereket, és a célom az, hogy mindenki megtalálja azt az ásványt nálam, amit igazán magáénak érez. Egyediségük abban van, hogy ténylegesen ékszer jellegűek. Csiszolt ásványszemekből, saját kézzel készítek karkötőt, nyakláncot, fülbevalót, stb.

ÁsványÉkszer3ÁsványÉkszer1

TEIMEL CINTIA KERÁMIA:

Családi vállalkozásunk hagyományos alapokról kiindulva (Óbányai Teimel fazekas család), de modern szemléletű és a mai háztartásokba beilleszthető használati- és dísztárgyakat készítünk.
Tiemel (3)Tiemel (2)Tiemel (1)