Veritee-Herba Kft. -Nagycenk

A cég tulajdonosai kistermelőként gabonafélékkel, gyümölcsökkel, gyógy- és fűszernövényekkel és gombákkal foglalkoznak. A megtermelt növényeket fel is dolgozzuk: aszalt gyümölcsöket , hidegen préselt olajokat, szárí­tott zöldségeket , friss és szárí­tott gombákat, valamint a gyógy- és fűszernövényekből teákat, tinktúrákat, cseppeket,  kozmetikumokat és étrend kiegészí­tőket állí­tunk elő. Meghonosí­tottuk a keleti kultúrából jól ismert tea cserjét, melynek leveleiből zöld, sárga és fekete teát készí­tünk. A feldolgozás kézzel történik, kézműves termékek. Kiskertünk a Fertő táj dombsorán, Â Hidegségen terül el, tiszta, gyönyörű panorámájú területen.

Verite3Verite2Verite1


Höveji Csipke – Hövej

Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megyében, Kapuvár mellett található egy alig 330 fős kis település, Hövej. A kis falu olyan népművészeti kinccsel rendelkezik, amely egyedülálló a maga nemében: ez nem más mint a höveji csipke. A kis faluban élő, ügyes kezű asszonyok generációi 150 év alatt fejlesztették ki, anyáról leányra hagyományozva azt a hí­mzés technikát, amelynek eredményeként létrejött a ma ismert, rendkí­vül változatos forma és mintavilágot alkalmazó csipke.

DSCF6281 IMG_4966 IMG_6723


Andrea Castelly – Máriabesnyő

Pirográf képek felkeltették az érdeklődésemet, nagyon sokat néztem az interneten hogyan készí­tik és milyen szépek. Rám jellemző, hogy szeretem a kihí­vásokat, ezért arra gondoltam meg kéne próbálnom képeket készí­teni a pirográf technikával. Akkor és abban a pillanatban mikor elkezdtem a technikával foglalkozni tudtam szerelem lesz belőle, élveztem minden egyes előkészületét és mozzanatát egészen addig mí­g el nem készültek a képek. Egyre jobban csak hajtott előre, egy elkészült tárgynak a szépsége. Úgy gondolom nem sokan ismerik ezt a technikát, szerettem volna meg ismertetni az érdeklődőkkel és nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy ezen a Fesztiválon a kézművesek között Én is bemutatkozhatok, valamint bemutatót tarthatok az érdeklődők részére.

Castelly_1Castelly_4Castelly_2


Pusztainé Gosztom Anita – “Anita Vászontáskái” megálmodója!

Két éve saját,egyedi tervezésű vászontáskák készí­tésével foglalkozom. Kreatí­vitásom szí­nekben,mintákban és fazonokban jelenik meg! Szlogenem:
Anita Vászontáskái tele szí­vvel & szeretettel! www.facebook.com/nylonhelyettvaszon
VászonTatyó8VászonTatyó3_2VászonTatyó2_2

Dongóné Várady Mónika vagyok, a Handmade by Me ásványékszerek megálmodója

Valódi ásványokból készí­tek ékszereket, és a célom az, hogy mindenki megtalálja azt az ásványt nálam, amit igazán magáénak érez. Egyediségük abban van, hogy ténylegesen ékszer jellegűek. Csiszolt ásványszemekből, saját kézzel készí­tek karkötőt, nyakláncot, fülbevalót, stb.

ÁsványÉkszer3ÁsványÉkszer1

TEIMEL CINTIA KERÁMIA:

Családi vállalkozásunk hagyományos alapokról kiindulva (í“bányai Teimel fazekas család), de modern szemléletű és a mai háztartásokba beilleszthető használati- és dí­sztárgyakat készí­tünk.
Tiemel (3)Tiemel (2)Tiemel (1)