• Programok
    • Úri helyszín
    • Csárda helyszín
    • Polgármesterek Kupája
    • Fellépők
    • Barokk Divatbemutató
    • Infotérkép
    • Programfüzet
    • V.I.P
  • Kiállítók
    • Borászatok
    • Sörfőzdék
    • Szeszfőzdék
    • Édességek
    • Kézművesek
    • Egyéb kiállítók
  • Infók
    • Jegy
    • Megközelítés
    • Szállás Lehetőségek
    • Kapcsolat
    • Segítőink
    • Jogi rendelkezések
    • A Barokk
    • A Barokk konyha Magyarországon
    • Joseph Haydn kastélya
    • Fűszerek
  • Sajtó
    • Beharangozó
    • Köszönő Levelek
    • Fesztivál Filmek
    • Sajtómegjelenések
    • Sajtóakkreditáció
    • Sajtófotók
  • Zsűri
  • Támogatók
  • Deutsch
  • slider1
    A Barokk

    A Barokk a reneszánsz után következő stílustörténeti korszak és korstílus, amely kb. 1600-tól kb. 1750-ig tartott, és melyre bonyolult minták, gazdag díszítés, monumentalitás jellemző. Közvetlenül a manierizmusból fejlődött ki. A barokk késői ága a copf, ill. rokokó stílus.

  • slider5
    A Barokk konyha

    Magyarországon az 1600-as évek végén az 1700-as évek elején a középkorban szokásos kettős étkezési rendről a magyar nemesség kezd áttérni az úgynevezett újkori hármas étkezésre reggeli – ebéd – vacsora. A reggeli, egy új meleg ital a kávé köré szerveződött, ami mellé kenyérféle és kiegészítők jártak.

  • slider2
    Joseph Haydn kastélya

    „Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!” E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő-tó nádrengeteggel szegélyezett lápos, vadban gazdag vidékén.

  • slider4
    A fűszerek

    A fűszereket már az ősember is felfedezte, amikor táplálkozásra alkalmas növények után kutatott. A fűszernövények a legősibb nemesített növények közé tartoznak. Hazánkban az első fűszernövények termesztéséről szóló leírások a XIV-XV.századból maradtak fenn.

  • 100_13272016 - Klempa Sándorné Ibolya
  • 2015 - Matolcsy Imola (selyemfestés)
  • 2015 - Klempa Sándorné Ibolya (ékszerek)
  • 2015 - Fodor Károly (papírmerítő)
  • 2015 - Csikós Györgyné (gyöngyök)
  • 2014 - Rozsdás Tünde Tímea
  • 2014 - Mátra Mammut kft. - Bőr övek
  • KeramiArt - kézműves2014 - KeramiArt
  • 2014 - Bagaméri Anikó - Viseletkészítő
  • IMG_1098 2015 - Schenk Jánosné (Otthon Galéria)

KAPCSOLAT

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál
Klötzl Géza
Főrendező
Tel: 06-70-672-90-38
E-mail: info@fertodfesztival.hu

Keresés

Fotók

dsc4784
dsc4786
dsc4847
esterhazy_barokk_etelfozo_fesztival_128
esterhazy_barokk_etelfozo_fesztival_25
esterhazy_barokk_etelfozo_fesztival_59
dsc_0095-31
dsc_0095-35
dsc_0095-58
1004903_490138047747199_1571648898_n

↑

Támogatóink:

  • Fertod címereFertőd város Önkormányzata
  • evig2014
  • logo_kekhateren
  • fekiweb_fehéren_fekete
  • logo_250px
Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál © 2021 Webdesign: Webstilo