2014. augusztus 01-02-03.
Herceg Esterházy Antal Köszöntő Beszéde
Das Erste BarockKochfestival in Fertőd â Die Rede vom Prinz Antal Esterházy
Speech of Prince Antal Esterházy
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden kedves támogatónknak, fellépőnknek, versenyzőnknek és az összes kedves látogatónak, hogy részvételükkel hozzájárultak egy páratlan és különleges fesztivál sikeréhez! Reméljük mindenki jól érezte magát, és találkozunk 1 év múlva Fertődön!Â
A fesztiválon készült fotók az alábbi linkeken tekinthetőek meg: Bódis Krisztián & Holper Ferenc
Külön köszönetet mondunk Nashar Karim – Kemence építő Mester felajánlásának, Kakuk Szabolcs és a Kemence Mánia felajánlásának!
&
Barokkba öltözött szépségek Fertődön. Fesztiválunkról a Szeretlek Magyarországon is írtak. Szeretnénk köszönetet mondani Bódis Krisztián fotó munkáinak. “ínycsiklandó finomságok várták a hétvégén Fertődre látogatókat. A “magyar Versailles” közvetlen közelében zajló Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált idén első alkalommal rendezték meg. Az ország minden tájáról érkeztek csapatok, hogy lenyűgözzék a mesterszakácsokból álló zsűrit. A versenyzők úrikonyha és csárda kategóriában nevezhettek, az egyetlen kikötés az volt, hogy a készített ételeknek igazodniuk kellett a barokk receptúrához. A kuktáknak nem volt könnyű feladatuk, hiszen abban az időben még számos ma elengedhetetlen alapanyag nem volt használatos. így kerülendő volt a pirospaprika, paradicsom, krumpli és rizs használata, de habarást sem használhattak.” A teljes cikk az alábbi liknkre kattintva is megtekinthető:              http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/barokkba-oltozott-szepsegek-fertodon
Ezúton meghívjuk Önt és kedves családját, valamint baráti körét az Esterházy kastély parkjában rendezendő főzőfesztiválra. Szeretnénk hagyományt teremteni, és megőrizni a barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit.
A versenyző két kategória közül választhat:
I. AÂ FĹÚRI konyha ételeinek elkészítése,
tálalása az adott kor kulináris élvezetei szerint.
II. A XVII. században kialakulóÂ CSÁRDAKONYHAÂ ételeinek bemutatása mai magyar nyersanyagok felhasználásával.
A fűszerek (levendula, zsálya, kakukkfű citromfű, és borsmenta) a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjéből származnak.
Nem titkolt célunk, hogy e korabeli időutazás alkalmából mintegy megidézve e kor szellemének íz világát – szokásait â pompáját, felejthetetlen élményt adjunk át a mai kor felgyorsult életét élő emberének. Az étkezés egyike az élet olyan örömeinek, amelykor valamennyi érzékszervünket kényeztetjük. Erre a nagyszerű kulináris játékra invitáljuk Önöket, hasonlítsuk össze, ki tudja jobban a barokk kor íz világával elkápráztatni a mai kor emberét. A versennyel kapcsolatos bővebb információ, versenykiírás, jelentkezési lap elérhető ezen a weboldalon, valamint megtalálható Fertőd város Önkormányzatának honlapján is: www.fertod.hu
NEVEZÉSI HATÁRIDĹ: 2014. Július 18.
Bankszámlaszám:
TÉMA alapítvány
UniCredit Bank
10918001-00000042-47890015
IBAN : HU40 1091 8001 0000 0042 4789 0015
” A főzés nem más, mint egy játék, amit nagyon jó játszani!”
Kedves Érdeklődők!
A Fesztiválon megrendezésre kerül egy
Barokk Divatbemutató. Ehhez keresünk S-M mérettel rendelkező lányokat a térségből (Sopron és környéke, Győr és környéke, Fertőd és környéke). Kérjük osszák meg ezt az üzenetet, hogy az érintettekhez eljusson! Jelentkezni a fertod.fesztival@gmail.com e-mail címen lehet 2013 július 17-ig,  Köszönjük!