ebef

2014. augusztus 01-02-03.

Herceg Esterházy Antal Köszöntő Beszéde

Das Erste BarockKochfestival in Fertőd – Die Rede vom Prinz Antal Esterházy
Speech of Prince Antal Esterházy

 

img_7020Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden kedves támogatónknak, fellépőnknek, versenyzőnknek és az összes kedves látogatónak, hogy részvételükkel hozzájárultak egy páratlan és különleges fesztivál sikeréhez! Reméljük mindenki jól érezte magát, és találkozunk 1 év múlva Fertődön!Â

A fesztiválon készült fotók az alábbi linkeken tekinthetőek meg: Bódis Krisztián & Holper Ferenc

Külön köszönetet mondunk Nashar Karim – Kemence épí­tő Mester felajánlásának, Kakuk Szabolcs és a Kemence Mánia felajánlásának!

karimkandallo544413_577532568957522_1559477109_n

&

kemencemania_logo

Barokkba öltözött szépségek Fertődön. Fesztiválunkról a Szeretlek Magyarországon is í­rtak. Szeretnénk köszönetet mondani Bódis Krisztián fotó munkáinak. “ínycsiklandó finomságok várták a hétvégén Fertődre látogatókat. A “magyar Versailles” közvetlen közelében zajló Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált idén első alkalommal rendezték meg. Az ország minden tájáról érkeztek csapatok, hogy lenyűgözzék a mesterszakácsokból álló zsűrit. A versenyzők úrikonyha és csárda kategóriában nevezhettek, az egyetlen kikötés az volt, hogy a készí­tett ételeknek igazodniuk kellett a barokk receptúrához. A kuktáknak nem volt könnyű feladatuk, hiszen abban az időben még számos ma elengedhetetlen alapanyag nem volt használatos. így kerülendő volt a pirospaprika, paradicsom, krumpli és rizs használata, de habarást sem használhattak.” A teljes cikk az alábbi liknkre kattintva is megtekinthető:              http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/barokkba-oltozott-szepsegek-fertodon

szmo_logo_kicsi

 

Ezúton meghí­vjuk Önt és kedves családját, valamint baráti körét az Esterházy kastély parkjában rendezendő főzőfesztiválra. Szeretnénk hagyományt teremteni, és megőrizni a barokk kor szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő í­zeit.

DSC_0094

A versenyző két kategória közül választhat:
I. A FŐÚRI konyha ételeinek elkészí­tése,
tálalása az adott kor kulináris élvezetei szerint.

II. A XVII. században kialakulóÂ CSÁRDAKONYHAÂ ételeinek bemutatása mai magyar nyersanyagok felhasználásával.

A fűszerek (levendula, zsálya, kakukkfű citromfű, és borsmenta) a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjéből származnak.

Nem titkolt célunk, hogy e korabeli időutazás alkalmából mintegy megidézve e kor szellemének í­z világát – szokásait – pompáját, felejthetetlen élményt adjunk át a mai kor felgyorsult életét élő emberének. Az étkezés egyike az élet olyan örömeinek, amelykor valamennyi érzékszervünket kényeztetjük. Erre a nagyszerű kulináris játékra invitáljuk Önöket, hasonlí­tsuk össze, ki tudja jobban a barokk kor í­z világával elkápráztatni a mai kor emberét. A versennyel kapcsolatos bővebb információ, versenykií­rás, jelentkezési lap elérhető ezen a weboldalon, valamint megtalálható Fertőd város Önkormányzatának honlapján is: www.fertod.hu

SZOROLAPJelentkezesi_lap-Uri_Konyha

Jelentkezesi_lap-Csardakonyha

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2014. Július 18.

Bankszámlaszám:

TÉMA alapí­tvány

UniCredit Bank

10918001-00000042-47890015

IBAN : HU40 1091 8001 0000 0042 4789 0015

 

 

” A főzés nem más, mint egy játék, amit nagyon jó játszani!”

 

barokkruha3

Kedves Érdeklődők!

A Fesztiválon megrendezésre kerül egy
Barokk Divatbemutató. Ehhez keresünk S-M mérettel rendelkező lányokat a térségből (Sopron és környéke, Győr és környéke, Fertőd és környéke). Kérjük osszák meg ezt az üzenetet, hogy az érintettekhez eljusson! Jelentkezni a fertod.fesztival@gmail.com e-mail cí­men lehet 2013 július 17-ig,  Köszönjük!

Â

 

plakatebef