• Programok
    • Úri helyszín
    • Csárda helyszín
    • Polgármesterek Kupája
    • Fellépők
    • Barokk Divatbemutató
    • Infotérkép
    • Programfüzet
    • V.I.P
  • Kiállítók
    • Borászatok
    • Sörfőzdék
    • Szeszfőzdék
    • Édességek
    • Kézművesek
    • Egyéb kiállítók
  • Infók
    • Jegy
    • Megközelítés
    • Szállás Lehetőségek
    • Kapcsolat
    • Segítőink
    • Jogi rendelkezések
    • A Barokk
    • A Barokk konyha Magyarországon
    • Joseph Haydn kastélya
    • Fűszerek
  • Sajtó
    • Beharangozó
    • Köszönő Levelek
    • Fesztivál Filmek
    • Sajtómegjelenések
    • Sajtóakkreditáció
    • Sajtófotók
  • Zsűri
  • Támogatók
  • Deutsch
  • slider1
    A Barokk

    A Barokk a reneszánsz után következő stílustörténeti korszak és korstílus, amely kb. 1600-tól kb. 1750-ig tartott, és melyre bonyolult minták, gazdag díszítés, monumentalitás jellemző. Közvetlenül a manierizmusból fejlődött ki. A barokk késői ága a copf, ill. rokokó stílus.

  • slider5
    A Barokk konyha

    Magyarországon az 1600-as évek végén az 1700-as évek elején a középkorban szokásos kettős étkezési rendről a magyar nemesség kezd áttérni az úgynevezett újkori hármas étkezésre reggeli – ebéd – vacsora. A reggeli, egy új meleg ital a kávé köré szerveződött, ami mellé kenyérféle és kiegészítők jártak.

  • slider2
    Joseph Haydn kastélya

    „Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!” E mondat jegyében épült fel az ország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya a Fertő-tó nádrengeteggel szegélyezett lápos, vadban gazdag vidékén.

  • slider4
    A fűszerek

    A fűszereket már az ősember is felfedezte, amikor táplálkozásra alkalmas növények után kutatott. A fűszernövények a legősibb nemesített növények közé tartoznak. Hazánkban az első fűszernövények termesztéséről szóló leírások a XIV-XV.századból maradtak fenn.

A fesztivál beharangozó sajtómegjelenései
A cikkek megtekintéséhez kattintsanak az alábbi oldalak neveire!

mti2Híradó
layout_set_logoMagyarországi Turizmus zrt.
bnaploBudaörsi Napló
estihirlap_logoEsti Hírlap
mindmegetteMindmegette
logo_250pxFertőpart
estigasztro_logoEstigasztro
okosnetOkosnet
salgotarjan_logoSalgótarjáni Napilap
nyiregyhaza_logoNyíregyházi Napilap
veszprem_logoVeszprémi Napilap
siofokSiófoki Napilap
kaposvárKaposvári Napilap
ennikellEnnikell
velemenyezdVéleményezd!
kisalfoldKisaföld
Esterházy-kastély
programturizmusProgramturizmus
hirpostaHírposta
mnoMNO
Ismertseg.Magazin.logo.Ismertség Magazin
Fesztivalkalauzlogo_ujFesztiválkalauz
volksgruppenVolksgruppen
standrasSzent András – Fogadó
programajanlo_logo-blackProgramajánló
bgBálint gazda
port_hu_logoPort
hAnimare hírek
f21Fesztikörkép
O2Oxygen Hírügynökség
sztaroldSztárold.hu
metropol_logoMetropol
metropol.cikk
logo-szallasvadaszSzállásvadász
sopronSopron Hírei
vilagjaroVilágjáró Utazási Magazin
logo_nyar2Tuti lapok
polusonline_logoPólus Online Magazin
mitfozzunkMit Főzzünk Ma?
gasztroangyalGasztroangyal
logoSzállás-Itthon.hu
turizmusTurizmus Online

Reklám spotok:

Barokk Ételfőző Fesztivál

corvinusradioFerenczi István Rádió Interjúja

k_magyar-katolikus-radioKlötzl Géza Főrendező interjúja

Támogatói felolvasás

Támogatói Felolvasás II.

Signal Barokk 2013 Fertőd

KAPCSOLAT

Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál
Klötzl Géza
Főrendező
Tel: 06-70-672-90-38
E-mail: info@fertodfesztival.hu

Keresés

Fotók

dsc4685
dsc6333
1012657_474635412624053_1809647966_n
1070019_475094642578130_1376013895_n
dsc_0095-24
dsc_0095-33
dsc_0095-35
dsc_0095-53
992944_490138151080522_1018314295_n
1000221_557408454305541_1442594142_n

↑

Támogatóink:

  • Fertod címereFertőd város Önkormányzata
  • evig2014
  • logo_kekhateren
  • fekiweb_fehéren_fekete
  • logo_250px
Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál © 2021 Webdesign: Webstilo